Lessen EU-project RUGGEDISED

Voor de gemeente Rotterdam produceerde ik afgelopen maanden een diepgaand (intern) artikel (inclusief een professionele PowerPoint presentatie) over hun jarenlange deelname aan het EU-project RUGGEDISED, samen met de steden Umeå and Glasgow. De steden presenteerden hun bevindingen op een slotbijeenkomst in Rotterdam op 6-8 september 2022.

Rotterdam deed mee met de herontwikkeling van Hart van Zuid als showcase. Daarbij werden op het gebied van energietransitie uitzonderlijke en innovatieve resultaten geboekt! In mijn artikel ga ik met name in op het doorlopen planproces, de momenten van vallen en opstaan, en tot slot 10 hoofdlessen die de betrokkenen (en ikzelf) eruit hebben geleerd. Voor het schrijven kon ik vooral putten uit een tweedaagse workshop met aan tafel: Rotterdam, Ballast Nedam, Heijmans en Eneco. De genoemde PowerPoint presentatie werd visueel in een fraaie jas gestoken door vormgever Vanessa Rutgers.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.