Wijkuitvoeringsplan Wilp

Het college van B&W van Voorst heeft op 28 november het eerste Wijkuitvoeringsplan van de gemeente vastgesteld. Ik was projectleider en opsteller van het plan, maar de inhoud is in nauw overleg met bewoners, Liander, woningcorporatie IJsseldal Wonen, adviesbureau Fakton en welzijnsorganisatie Zozijn gemaakt. ‘Energiek Wilp’ beschrijft voor dit oudste dijkdorp van Nederland een heldere route naar aardgasvrij. Daarbij houden we rekening met verschillende snelheden, behoeften en mogelijkheden van bewoners. Zo’n 175 mensen kwamen eerder al naar de dorpskerk om naar de aanpak te luisteren en hun eventuele zorgen te uiten. Zorgen waar we zo goed mogelijk rekening gaan houden. Zoals wethouder Bert Visser opmerkte: “Dit is een ambitieus plan, maar geen dichtgetimmerd eindstation. Ik zie het als een goed startpunt. We blijven komende jaren met elkaar leren hoe we het beste aardgasvrij worden.” Wie wil kan het plan downloaden van de website van de gemeente Voorst.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.