Diensten


Ik werk samen met compagnon en grafisch vormgever Vanessa Rutgers. Op mijn portfolio pagina vindt u een greep uit de dingen die Vanessa en ik zoal maken. Wij streven ernaar om onze klant de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Dat het Rijksmuseum een boekje van onze hand in de Research Library opnam ervaren we dan ook als een mooie erkenning.

Teksten, redactie en journalistiek

einstein2Met mijn ervaring en frisse benadering kan ik in principe elk type tekst leveren. Daarbij heb ik veel baat bij mijn journalistieke werk, waar het erop aan komt je snel in iets te verplaatsen. Mijn specialiteit is het aanpakken van complexe of gevoelige onderwerpen. Met name overheidsinstanties schakelen mij vaak in om een weerbarstige tekst te reanimeren, verbouwen en zeggingskracht te geven. Qua journalistiek sta ik bekend als redactioneel duizendpoot. Ik heb een ruime ervaring met persberichten, artikelen en interviews. Mijn eerste echte wapenfeit was een paginagroot artikel in de Volkskrant. In 2007 was ik correspondent voor het Parool waar ik werd opgeleid door een ervaren krantenjournalist. Op het moment schrijf ik voor vaktijdschriften en zit in de journalistenpool van TNO. In 2012 was ik hoofdredacteur van het ledenblad BODE.

advieswrk

Groepsgesprek over windenergie bij de Provincie Friesland

Onderzoek, advies, interimwerk

Deze diensten lever ik op het gebied van duurzaamheidsbeleid en communicatie. Mijn verleden als senior beleidsambtenaar maken me daarvoor een geschikte kandidaat. Als freelancer heb ik het voorrecht om steeds bij de nieuwste pilots en ontwikkelingen aan te schuiven, waardoor mijn kennis up-to-date is. Mijn rol als tekstschrijver blijkt zich in de praktijk nogal eens te verbreden tot die van adviseur. Ik heb dat onder meer gedaan bij projecten als de Zuidas, vernieuwingsplannen in Amsterdam-West, Programma Om Het Kind, MRA-Elektrisch, Lessons Learned rapportages en in kennisprojecten van Rijksdienst RVO.

Grafische vormgeving

Mijn compagnon Vanessa Rutgers studeerde grafische- en typografische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In de loop van de tijd heeft zij een veelzijdige portfolio opgebouwd. Op haar eigen blog laat zij zien waar zij aan werkt: logo’s, huisstijlen, folders, brochures, blog- en websiteontwerp, commerciële teksten, advertenties, slogans en meer…