Windfondsen Midden-Limburg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vroeg mij eind 2023 om Lessons Learned te schrijven over de windfondsen van 5 windparken in Midden-Limburg. Ik woonde daartoe eerst een workshop bij met de eigenaren van die windparken, las documenten en sprak ook persoonlijk met een paar deelnemers. Daaruit kwam een bondig verhaal met duidelijke lessen over de successen, en vraagstukken, rondom zulke fondsen. Deze opdracht paste mooi in de serie eerdere opdrachten van RVO over windparken. Zo schreef ik eerder al evaluaties/adviezen over windparken in Friesland en windfondsen in Drenthe, Flevoland, Friesland en Zeeland. RVO heeft het Lessons Learned document inmiddels ook op haar website gepubliceerd.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.