Staat van Duurzaam Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam deed ik in maart de eindredactie van hun ‘Staat van Duurzaam Amsterdam’, een milieu jaarrapportage over het jaar 2015. Met daarin aandacht voor energiebesparing, duurzame energie, luchtvervuiling, elektrisch rijden, regenwateropvang, groene daken, recycling en het (duurzaam) inkoopbeleid van de gemeente zelf. De conceptteksten die ik binnen kreeg hadden nog een flinke redactieslag nodig, maar met mijn achtergrond als milieukundige had ik daar weinig problemen mee. Wel grappig hoe de gebruikte terminologie onderhevig is aan mode. Was het hergebruiken van afval vroeger nog ‘recycling’, daarna werd het jarenlang ‘cradle-to-cradle’ en nu is het dan ‘circulaire economie’.

De Staat van Duurzaam Amsterdam komt in april naar buiten. Ik plaats hier een link als het zover is….

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.