IJburg nominatie Harvard award

Afgelopen week kregen we een telefoontje dat het ontwerp van de Amsterdamse wijk IJburg genomineerd is voor een prestigieuze prijs van de Harvard University. Het gaat om de Veronica Rudge Green Prize in Urban Design. Of we in allerijl een boekje konden maken over het ontwerp om de nominatie kracht bij te zetten. Ondergetekende zou het (deels in het Engels) schrijven en mijn partner Vanessa Rutgers stond aan de lat voor de vormgeving. Dat leidde deze week tot een hectische maar mooie samenwerking met de stedenbouwkundig ontwerpers van toen, een prima vertaalbureau en de Gemeente Amsterdam. Het nominatieboekje ging gisteren per koerier naar de jury van Harvard. Als teaser mogen we een paar (low res) pagina’s uit het boekje tonen.

Update: enkele maanden later vernamen we van Harvard dat ze het boekje buitengewoon mooi en inspirerend hadden gevonden, maar dat IJburg deze keer de prijs helaas niet had gewonnen. Winnaar is geworden: het nieuwe Madrid Rio park in Madrid.

Credits
Genomineerden: Palmbout Urban Landscapes en de Gemeente Amsterdam
Tekst: Endre Timár
Vormgeving: Vanessa Rutgers
Vertaalbureau: EdenFrost

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.