Ander schrijfgenre: filmrecensie

In afwachting van de publicatie van nieuw zakelijk schrijfwerk, waar ik nu nog middenin zit, even een intermezzo voor de trouwe lezers. Nog niet zo lang geleden schreef ik ook recensies van bioscoopfilms. Dan zat ik woensdagochtend in een filmzaaltje met een stuk of vijf andere journalisten (NRC, Parool, Volkskrant en zo) en een kop dampende koffie naar een nieuw uit te komen film te kijken. Dat kon van alles zijn: de nieuwe Bridget Jones, een tienerfilm, romantische komedie of harde actie. Ik vond het allemaal goed, vooral omdat je vooraf een persmap kreeg met allerlei achtergrondinfo, en tijdens de voorstelling niet werd gestoord door mobieltjes en zakken chips van etterende pubers op rij 23. De mooiste herinneringen bewaar ik echter aan films die toen diepe indruk op mij maakten, zoals Father and son van Sokoerov, Être et avoir en The Last Victory. Sommige van die recensies staan nog steeds online, ondermeer op de site van Cinemagazine. Klik op de twee linkjes hierboven om ze te lezen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.