Vrouwen in Amsterdam West

 Ik schrijf weliswaar vaak teksten over bouwen, milieu, ruimtelijke ordening of energievraagstukken, maar ik ben feitelijk een allround tekstschrijver. Een tijdje geleden schreef ik een folder over ‘empowerment’ van migrantenvrouwen (of allochtone vrouwen, zo u wilt). Interessant issue! Wat toen al bleek was dat vrouwen in allochtone families een belangrijker rol innemen dan je als buitenstaander zou vermoeden. Ze zijn vaak de spil in een gezin. De gedachte achter de folder was dat het emanciperen van deze vrouwen (taal, scholing, coaching, activiteiten, werk) misschien wel meer invloed heeft dan dan het bewerken van de mannen. Hoewel, de laatste tijd lijken 2e en 3e generaties ‘allochtone’ meisjes en vrouwen het maatschappelijker veel beter te doen dan de mannen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.