Duurzaam bouwen Staalmarkt

In 2011 vroeg de toenmalig directeur van Staalmarkt (een groothandel van staalproducten) mij om advies hoe zij nieuwe bedrijfsvestigingen op een duurzamer manier konden laten bouwen. Het moest een strategisch advies worden; geen gemillimeter over details, maar in brede streken schetsen wat de (on)mogelijkheden waren. Ik bezocht een bedrijfsvestiging, bestudeerde bouwbestekken en tekeningen en deed research naar de mogelijkheden. Het werd een heel aardig advies, met een paar verrassende opties voor verduurzaming van het bedrijf. Met innovatieve oplossingsrichtingen voor het verwarmen van de hallen en het koelen van de kantoren. Maar ook ideeën over andere bouwmaterialen en een ecologische inrichting van het terrein!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.