Milieulessen bouw NIOO

Wat niet in mijn blog mag ontbreken is het boekje dat ik heb geschreven over de nieuwbouw van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) in Wageningen. Het NIOO en Agentschap NL vroegen mij om lessen te trekken uit het hele nieuwbouwproces, van eerste schetsontwerp tot en met de oplevering. Het NIOO is namelijk één van de meest duurzaam gebouwde laboratoria van het land en zit vol met milieumaatregelen en experimenten. Bovendien wordt het ook beschouwd als een architectonisch supermooi gebouw. Er gingen allerlei dingen goed, en ook minder goed, tijdens het bouwproces. Tijd dus voor Lessons Learned! Ik nam diepte-interviews af met de architect, aannemer, installateurs, de directeur van het NIOO, adviseurs en meer. Daaruit destilleerde ik een compact verhaal met waardevolle lessen voor iedereen die cutting edge duurzaam wil gaan bouwen…
nioo2

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.