Evalueren klimaatplan

Het Klimaatplan 2009-2012 van Stadsdeel Amsterdam-Noord loopt ten einde. Het stadsdeel vroeg mij een paar weken geleden om het plan samen met hen intern te evalueren en daarover te rapporteren. De evaluatie richt zich niet alleen op de geboekte resultaten, maar ook de ingezette middelen en het werkproces waarmee dat plan indertijd tot stand is gekomen. Het belooft een boeiend verhaal te worden dat innovatieve ideeën gaat opleveren over het maken van beleidsplannen in deze moeilijke tijd van economische tegenslag, en een overheid die een nieuwe rol zoekt in de samenleving.De evaluatie is begin 2013 klaar en de lessen worden gebruikt voor het nieuwe Duurzaamheidsplan van het stadsdeel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.