Kunstvisie Rode Loper

Nu de Noord/Zuidlijn zijn voltooiing nadert, en bouwputten eindelijk dichtgaan, wil Amsterdam de belangrijkste toegang tot de stad (Centraal Station naar de Dam, het Rokin, de Vijzelstraat en verder) een flinke opknapbeurt geven. Het moet een uitnodigende, fraaie ‘rode loper’ worden. Niet alleen de bestrating wordt vernieuwd, maar ook wil de stad nog eens goed kijken naar alle kunstobjecten op straat en aan de gevels. Kunstkenner Henk de Vroom deed onlangs een grondige inventarisatie van alle aanwezige kunst, en verstrekte adviezen hoe sommige objecten beter tot hun recht komen, waar iets misstaat en waar nog iets kan worden toegevoegd.
Deze kunstvisie is alleraardigst materiaal, maar in zijn conceptversie nog niet goed gestructureerd, en ook de leesbaarheid in nog niet optimaal. Daarom vroeg de gemeente mij om het document flink aan te pakken. Mijn compagnon Vanessa Rutgers gaat het daarna grafisch vormgeven. Leuke klus!

Update: het plan is klaar en mooi geworden. Kijk hier om het door te bladeren!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.