Sanering Friese windmolens

Voor de rijksdienst Agentschap NL schreef ik onlangs een tekst over de complete vernieuwing van alle Friese windmolenparken. Daarbij beschreef ik vooral de aanpak die de verzamelde windmoleneigenaren in Friesland voorstaan: de bestaande windmolens (totaal 154 megawatt) slopen en vervangen door een minder groot aantal – maar wel veel krachtiger – nieuwe molens (totaal 600 megawatt). Het document is een samenvattend relaas van een langdurig proces van jaren, en een metersdik dossier. In het document wordt niet alleen ingegaan op de technische en ruimtelijke aspecten, maar ook op communicatie met de bevolking, de rol van de provincie, financiële participatie en verhandelbare windrechten. Binnenkort is het het verhaal te verkrijgen bij Agentschap NL.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.