Wilp naar aardgasvrij

Vanaf de zomer van 2022 werk ik ook voor de gemeente Voorst, als adviseur/projectleider warmtetransitie. Mijn voornaamste taak is om te zorgen dat Wilp zo snel mogelijk een uitvoeringsplan krijgt om het dorp te verduurzamen en van het aardgas af te helpen. Dat plan maak ik uiteraard samen met bewoners en (agrarische) bedrijven, met een stevig lijntje naar Liander, de regio en provincie. Een bijzondere uitdaging, zeker omdat de warmtetransitie van een plattelandsgemeente in veel opzichten moeilijker is dan een stadswijk. Anderzijds heb ik het geluk samen te mogen werken met een open en positief-kritische gemeenschap. Naast deze taak praat ik onder meer met biogas producerende boeren en treed ik regelmatig op voor bewoners van andere dorpen om met hen in gesprek te gaan over warmtetransitie, isolatie van oude huizen, duurzame energie, financiering en meer….

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.