Winnaar monumentale tender

Onlangs werkte ik als tekstschrijver aan bouwtender inschrijving ‘Het Cornelium’; een duurzame transformatie en -uitbreiding van het monumentale Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West. Gisteren werd bekend dat die inschrijving heeft gewonnen! 

Het project bestaat uit 189 appartementen, een gezondheidscentrum, werkatelier, buurtkamer en culture broedplaats voor kunstenaars. Het dak van de getransformeerde school biedt mogelijkheden voor een voedseldak met gemeenschappelijke tuinkamer.

Door de inzet van duurzame stadswarmte, natuurlijke (grondbuis)koeling en hoogrenderende zonnepanelen wekt het project jaarlijks 21 procent meer energie op dan het nieuwe appartementengebouw nodig heeft. Ook wordt de nieuwbouw gemaakt van circulair beton, zijn plattegronden aanpasbaar en is er veel aandacht voor stadsnatuur met bomen, heesters en kruiden, rotsen voor kleine reptielen, insectenhotels, vleermuiskasten, tientallen (zang)vogelhuisjes en diervriendelijke verlichting.

Het tenderteam bestond onder meer uit projectontwikkelaars ION en Green Real Estate, De Wijde Blik, Studio Pallesh, OZ Architecten, ARUP en FLUX landschapsarchitecten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.