Duurzame openbare ruimte

In 2018 en 2019 heb ik intensief meegewerkt aan een werkboek duurzame openbare ruimte & ondergrond. Samen met stedenbouwkundig ontwerpers van de gemeente Amsterdam ontwikkelden we een slimme methode voor het ‘programmeren’ van alles wat er op/in/onder een straat moet, ook rekening houdend met ontwikkelingen als bijvoorbeeld de energietransitie, rainproof, hittestress, natuurinclusief en circulair. De methode gebruikte de Zuidoost lob van de stad als case. Dat leidde tot een omvangrijk boekwerk in 2 delen, waarvan ik een groot deel van de teksten schreef. Pas op: de methode en uitwerking is tamelijk complex, alleen geschikt voor gevorderde ontwerpers en beleidsmakers. Maar het is ook een fantastisch naslagwerk geworden dat in Nederland zijn gelijke niet kent. Meer info vind je hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.