Redactie energierapportage

Gerenommeerd onderzoeksbureau CE Delft publiceerde op 4 juli een rapport over de energie-infrastructuren (warmte, gas, elektra) in Noord-Holland, met opvallende en een beetje alarmerende uitkomsten. Zo is de hele elektriciteitsinfrastructuur in deze regio eigenlijk nu al min of meer overbelast en dan moeten nieuwe datacenters, 5G, zon- en windenergie, en de massale overstap op elektrisch rijden er nog bij. Gelukkig zijn er ook oplossingen, maar dat heeft veel voeten in aarde en kost evenveel tijd. CE vroeg mij voor publicatie om redactieadviezen te geven en de samenvatting te redigeren, zodat die ook voor leken begrijpelijk werd. Leuke klus.
Lees op de website van CE meer over het onderzoek, en kijk hier wat Het Parool erover schreef.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.