Infographics over bodembeleid

De regels over hoe om te gaan met (vervuilde) bodem in de stad zijn erg complex. Soms gelden landelijke regels en soms lokaal beleid. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en de Gemeente Amsterdam vroegen mij daarom de nieuwe Nota Bodembeheer van de gemeente te redigeren op begrijpelijkheid en handige infographics te leveren over de stedelijke Top 4 van dagelijkse bodemissues: wat moet ik doen als er lood in mijn tuin zit, wat als ik een kelder wil uitgraven in vieze grond, wat als ik mijn tuin wil ophogen, en wat is de procedure als ik (vervuilde) uitgegraven grond elders in de stad wil toepassen om iets op te hogen? Na het maken van schetsen liet ik Kay Coenen van Infographicsmedia er handige processchema’s van maken die ook begrijpelijk zijn voor aannemers en gewone burgers. Vormgever Vanessa Rutgers deed de finishing touch. Op deze webpagina van de gemeente kun je de nota en de schema’s downloaden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.