Volle transitiebodem

Voor de gemeente Amsterdam hebben infographicmaker Kay Coenen en ik onlangs een speelse doorsnede gemaakt van de ’typische’ moderne binnenstedelijke ondergrond, en alles wat daar allemaal in zit, en ligt. Volgende week verschijnt een heel boekje over de (duurzame) toekomst van de Amsterdamse ondergrond, met alle opgaven die daaraan kleven, maar daarover later meer….

4 Comments

  • Wat een mooie tekening! Ik mis nog de kelderbakken en uitbouwen de tuin in die nu zorgen voor versteende binnentuinen. Goed dat de ondergrond in beeld wordt gebracht!

  • Prachtig en ook dat de bomen boomwortels hebben! Wordt vaak vergeten. Wel weet jammer dat de wortels niet uitgebeeld zijn zoals ze werkelijk in de ondergrond van Amsterdam groeien. Gemiste kans.

  • Mooi werk Endre. Eindelijk een overzicht. Nu kan de discussie beginnen. Voor de daken zou er een zelfde overzicht moeten komen. Je geeft keurig sedeumdaken en zonnepanelen aan, maar ondertussen worden er heel veel daken omgebouwd tot dakterrassen en verschijnen er allerlel dakopbouwen. Hierdoor worden kansen voor klimaatadaptatie gemist..

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.