Fontein op Rokin: boek

Deze zomer wordt in Amsterdam het vernieuwde Rokin feestelijk opgeleverd. De bijna helemaal in natuursteen geplaveide straat is dan verrijkt met een heuse fontein, op een nieuw pleintje ter hoogte van boekhandel Scheltema. De fontein is een ontwerp van kunstenaar Mark Manders en bestaat uit twee van elkaar afgewende bronzen hoofden, met water dat als ‘haar’ naar beneden stroomt, over een natuurstenen sokkel. Rondom de fontein staan bankjes ter verpozing.

Om de festiviteiten op te luisteren wordt een boek gepubliceerd over het Rokin en de fontein. Ik ben gevraagd om daarvoor een deel van de tekst te schrijven, in samenwerking met schrijfster/dichter/kunstenaar Maria Barnas. Een bijzonder project!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.