Redactie ‘Vancouver’ aan het IJ

Op 8 november lanceerde het Amsterdamse college van B&W een plan voor een nieuw – Amerikaans aandoend – hoogbouw district. Ik werd gevraagd om de eindredactie (tekst) van het plan te doen. De ‘Sluisbuurt’ op het Zeeburgereiland moet komende jaren circa 10.000 mensen huisvesten. De stedenbouwkundige opzet doet sterk denken aan Chicago, Toronto en Vancouver, met hoge torens in een grid van straten en middelhoogbouw. De wijk wordt vrijwel autovrij en de Sluisbuurt wordt met een nieuwe fietsbrug verbonden met het centrum van de stad. Op de site van de gemeente kun je het plan downloaden. Op die site staat ook een coole animatiefilm, waarin je als het ware met een drone door het plan gaat.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.