Amstel III: penvoerder toekomstvisie

Amstel III is die kantoren- en bedrijvenstrook in Amsterdam-Zuidoost, ingeklemd tussen de A2 en de spoorbundel van metro en trein; zo’n beetje dat gebied tussen het Arena stadion en het AMC ziekenhuis. Amstel III is al decennia lang een tamelijk succesvol werkgebied, maar bedreigingen liggen op de loer en er is een groot tekort aan woningbouwlocaties in deze regio. De gemeente Amsterdam wil het gebied daarom transformeren tot een meer gemengd woon/kantoor/leisure/bedrijvengebied. Best een uitdaging, want Amstel III doet tot dusver weinig harten sneller kloppen. Misschien ten onrechte, want er liggen zeer goede kansen voor dit gebied. Het gemeentelijk team dat plannen maakt voor Amstel III heeft mij gevraagd te helpen om de toekomst van het gebied te beschrijven, in woord en in beeld. In oktober zullen Vanessa Rutgers (grafisch vormgever) en ik een boekje voor de gemeente opleveren, dat weleens een enthousiast startschot zou kunnen worden voor nieuwe ontwikkelingen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.