Advies ecobuurt Zeeburgereiland

Eind 2010 vroeg de Gemeente Amsterdam mij om een advies op te stellen hoe een nieuw te bouwen woonbuurt op het Zeeburgereiland een echt paradepaardje kon worden op het gebied van duurzaam bouwen. Het ging om de Sluisbuurt, een leuke plek voor ongeveer 600 – 1.000 woningen en voorzieningen. Ik ging enthousiast aan het werk, waarbij ik begon met een benchmark van toonaangevende milieuwijken in de wereld. Op basis daarvan stelde ik een advies samen met een paar onverwachte elementen. Het rapport (onweerstaanbaar vormgegeven door Vanessa Rutgers) werd door de opdrachtgever warm onthaald, maar helaas gooide de globale financiële crisis roet in het eten en werden de meeste bouwplannen voor jaren geschrapt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.