Advies klimaat neutrale wijk

In 2011 vroeg de Gemeente Amsterdam mij om een advies op te stellen hoe de geplande woningbouw op het Zeeburgereiland klimaatneutraal kon worden uitgevoerd. Een boeiende opdracht. Ik nam daarvoor twee partners in de arm. Doepel Strijkers Architecten hielp mij om de benodigde woningaantallen stedenbouwkundig ‘kwijt te kunnen’ via massastudies en zonoriëntaties. Adviesbureau Merosch rekende diverse combinaties van energietechnieken voor ons uit. En onder mijn regie bedachten we samen een paar kansrijke varianten. Het bleek dat klimaatneutraal bouwen in deze hoge bebouwingsdichtheden niet eenvoudig noch goedkoop zou zijn, maar theoretisch wel mogelijk. Lees hier het eindrapport.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.