Gebiedsplannen Nieuw-West

Op de valreep voor de kerstvakantie deed ik de eindredactie van vier gebiedsplannen voor Amsterdam Nieuw-West. Het gaat om de gebiedenSlotervaart, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Nieuw Sloten/De Aker. Wat is een gebiedsplan? Het is de (vooralsnog experimentele) opvolger van het aloude stedelijk vernieuwingsplan. Nog meer dan in laatstgenoemde planvorm besteedt het gebiedsplan veel aandacht aan sociale-, economische- en leefbaarheidsaspecten, terwijl de oude stedelijk vernieuwingsplan juist de fysieke vernieuwing van een wijk bovenaan zette.

Vandaag stuurde ik de geredigeerde plannen naar het stadsdeel en in januari gaan ze naar de besluitvorming.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.