Draaiboek jeugdzorg

Voor de Gemeente Amsterdam (plus regio) schreef ik afgelopen maanden aan een draaiboek. Dat moet in werking treden als er vreselijke dingen gebeuren in een gezin dat ‘onder behandeling’ is bij jeugdzorg (in welke vorm dan ook). Denk aan calamiteiten als dood, verderf, familiedrama, eerwraak, of een ernstig seksueel vergrijp. Met een groep ambtenaren, waaronder Openbare Orde stafmedewerkers rondom de burgemeester, de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdbescherming, zaten we in een aantal sessies om de tafel. Zij leverden de ruwe inhoud voor het draaiboek. Ik dacht fris mee en vertaalde dat alles in een document en een handelingsprotocol (soort actie schema). Na drieduizendvierhonderdachtentwintig commentaar- en afstemrondes is het afgelopen dinsdag heelhuids door het College van B&W van Amsterdam gekomen! Wat een huzarenstukje was dat. Wie belangstelling heeft voor de inhoud van het draaiboek, moet zich bij mij even melden…

Update: de Stadsregio Amsterdam heeft het document inmiddels vrijgegeven!

caldr

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.