Verslag conferentie WISE

Onlangs schreef ik een verslag over een werkconferentie over groene stroom versus ‘sjoemelstroom’. Het was een ingewikkelde materie, want achter de ingeburgerde term ‘groene stroom’ schuilt een mistige handel in Garanties van Oorsprong (oftewel Groencertificaten). Opdrachtgever WISE wil die handel transparanter maken, zodat je als klant kunt kiezen of jouw groene stroom afkomstig is van Noorse waterkrachtcentrales, die hun stroom ‘dumpen’ op de groothandel, of van windmolens in Flevoland.

Gelukkig viel mijn verslag in goede aarde! De opdrachtgever:

… Ik vind zelfs dat je samenvatting een gewoon ‘verslag’ ontstijgt, het geeft een helder overzicht van alle aspecten van dit ingewikkelde verhaal maar laat daarnaast al zien in welke richting we zouden kunnen bewegen. Jouw stuk helpt mij in elk geval om de essentie (weer) beter te begrijpen en na te denken over een vervolg. Echt heel knap gedaan!

Deze testimonial is niet alleen bedoeld om mijzelf op de borst te kloppen. Het laat vooral zien welke rol ik als tekstschrijver het liefst wil hebben!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.